zdrowo nie znaczy niesmacznie

Sałatka z tuńczykiem i warzywami

  • Kcal w porcji 145.76
  • Ilość porcji 1
  • Czas przygotowania 15 min
  • Trudność Łatwy

Sałatka z tuńczykiem i warzywami to prosty w przygotowaniu, zdrowy posiłek. Jest bardzo wartościowa i obfituje w składniki odżywcze przede wszystkim w zdrowe kwasy tłuszczowe niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zaspokoi nawet największy głód.

Składniki:

  • tuńczyk (ok. 100 g)
  • ogórek kiszony (ok. 50 g)
  • papryka czerwona (ok. 50 g)
  • kukurydza (ok. 25 g)
  • garść szpinaku (ok. 10 g)
  • jedna łyżeczka oliwy z oliwek
  • przyprawy do smaku

Sposób wykonania:

Ogórek kiszony i paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy do tuńczyka pokrojone składniki oraz kukurydzę ze szpinakiem. Na koniec lekko skrapiamy cytryną, dodajemy oliwę z oliwek oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy.

 

Przepis znajduje się również na stronie diefit.pl dzięki której obliczono dokładną kaloryczność.



Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

avatar
  Subscribe  
Powiadom o