zdrowo nie znaczy niesmacznie

Pasta jajeczno-pieczarkowa

  • Kcal w porcji 75
  • Ilość porcji 1
  • Czas przygotowania 15 min
  • Trudność Łatwy

Pasta jajeczno-pieczarkowa

Pasta jajeczno-pieczarkowa idealnie smakuje z dobrym pieczywem. Jest prosta w przygotowaniu które dodatkowo nie zajmie nam dużo czasu.  I co najważniejsze ma mało kalorii.

Składniki:

  • 1 jajko ugotowane na twardo (ok. 50 g)
  • 4 średnie pieczarki (ok. 50 g)
  • 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego (ok. 20 g)
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób wykonania:

Surowe pieczarki ścieramy na tarce z grubymi oczkami a potem dusimy je bez tłuszczu do odparowania wody. Następnie ścieramy na tarce z grubymi oczkami jajko ugotowane na twardo. Wystudzone pieczarki łączymy z jajkiem i dodajemy dwie łyżki jogurtu naturalnego. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

 

Przepis znajduje się również na stronie diefit.pl dzięki której obliczono dokładną kaloryczność.



Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

avatar
  Subscribe  
Powiadom o